Theaterarchief Van 1900 tot heden

© 2007 Theaterarchief


Ontworpen door Dedicated Lion

Onze stichting probeert niet alleen alles van de Nederlandse theaterproducties vanaf 1900 tot heden te archiveren, maar ook Curriculum Vitae van artiesten en theatermensen samen te stellen.

Wij vinden het heel belangrijk dat artiesten en theatermensen in de toekomst niet vergeten worden en dat er altijd wel iets van hen terug te vinden is binnen onze archieven.

De gegevens van de vele c.v’s die we maken halen we uit de programmaboekjes, maar er zijn nog steeds vele programmaboekjes die nog niet in ons bezit zijn, en daarom proberen we, indien nog mogelijk, de informatie bij de theatermensen zelf of familieleden te halen.

Daarbij proberen we gegevens van de mensen met een mooie foto (s) erbij te halen, zodat er voor de toekomst een goed overzicht van hen blijft bestaan.

Ik zal u enkele c.v’s / biografieën op deze site laten zien, maar dit hopen we van alle mensen die vanaf 1900 in het theatervak gewerkt heeft in al zijn vormen, te maken.


Mocht u nog informatie van / over theatermensen hebben, of foto’s of knipsels, neem dan contact met ons op, wij zijn met alle informatie en materiaal blij en u zorgt er mede voor dat deze mensen voor de toekomst in gedachten blijven!