Theaterarchief Van 1900 tot heden

Louis Dusèe, de veelzijdigste man in de theater, televisie en radio wereld.

Geboren in Tilburg en daar aan het muziek lyceum haalde hij zijn diploma.

Op 18 jarige leeftijd al naar Amsterdam verhuisd om daar bij het orkest van Piet van Dijk te gaan zingen in Nederland en Duitsland.

In 1952 kwam Louis bij Wim Sonneveld terecht waar hij in 2 producties werkte; Het meisje met de grote voeten en In den Winckel van Sinckel.

Louis was via Piet van Dijk al bij de radio geweest, maar vanaf 1953 is hij tot aan zijn ziekte in 1989 verbonden geweest aan dit medium in de vorm van; schrijven van hoorspelen en liedjes, vertaler, produceren, bedenker van programma’s, regisseren en presenteren van honderden radio programma’s!

Ook nam de theatercarriere van Louis goed van de grond, Bij Benny Vreden, De Tik Tak revue, Candelight Cabaret.o.l.v. Leo Kok en bij Jack en Jill Lardis Playhouse International waaronder een programma met Eartha Kitt.

Ook vormde hij enige tijd een duo met Mitzy Tieland en zij traden zowel in het land op als voor de radio.

In 1962 kwam Louis bij Sleeswijk’s Snip en Snap revue, waar hij tot aan het eind 1978 gewerkt heeft, niet alleen werkte Louis mee aan de sketches en zong liedjes, maar hij schreef en vertaalde ook vele teksten voor de revue.

Maar ook de liedjes van The Sound of Music vertaalde hij voor de musical, die Sleeswijk in 1964 uitgebracht heeft met Mieke Bos en Johan Heesters in de hoofdrollen.

Na de Snip en Snap revue heeft Louis van 1978 tot 1988 het radioprogramma; Raad een Lied of niet geproduceerd en bedacht, waarin Willy Walden samen met vrouw Aase Rasmussen en hond Toushka de luisteraars lieten bellen om een cryptische omschrijving van een liedjes op te lossen, de cryptische omschrijvingen werden natuurlijk door Louis bedacht.

Ook hielp Louis vele beginnende acteurs en actrices met teksten en regie aanwijzingen en was hij als vaste producer bij de TROS in dienst van o.a. Coulissen, Tijd voor Tetske


Maar voor meer informatie daar over en een uitgebreide c.v. moet u maar contact met mij opnemen via deze site.