Theaterarchief Van 1900 tot heden

Deze stichting is ontstaan uit de Grote en Unieke verzameling van Mari Kant die hij vanaf 1977 begonnen is.

Dat de verzameling zo Groot en Uniek geworden is, heeft hij mede te danken aan de honderden theatermensen die hem, hen materiaal en gegevens toevertrouwd hebben!! In de jaren is er vanuit de verzameling veel redactiewerk gedaan voor Omroepen, Theaters, Theaterbureaus, Productiebureaus en uitgeverijen.

Vele documentaires, boeken over theater, programmaboekjes, radio en televisieprogramma’s en sinds kort het nieuwe Magazine; Musical Nieuws zijn vanuit de stichting verrijkt door materiaal en gegevens uit de verzameling.

Van alle theatervormen is er wel wat in de archieven te vinden vanaf 1900 tot heden, Ballet, Dans, Opera, Operette, Volkstoneel, Musical, Toneel, Mime, Revue, Variete, etc.

En dit in de vorm van o.a.; programmaboekjes, affiches, foto’s, knipsels, kostuums, teksten, bladmuziek, boeken en uniek materiaal uit persoonlijke theater erfenissen!

Want erfenissen van theaterpersoonlijkheden worden vaak onder gebracht in onze stichting en worden dan ook gekoesterd, want bij ons is het motto, de theater-mensen, in welke vorm ze ook in/voor een productie gewerkt hebben, krijgen in onze archieven een plaatsje en zullen niet in de vergetelheid raken!


Mari Kant (Oprichter - Voorzitter)Mari krijgt uit handen van Mark Dik het medaillon uit de Snip en Snap revue 1962

© 2007 Theaterarchief


Ontworpen door Dedicated Lion