Theaterarchief Van 1900 tot heden

In het weekend van 18 en 19 april hebben we met een stand gestaan op de verzameljaarbeurs in Utrecht. Door de organisatie waren we al eerder gevraagd om tijdens de 2 jaarlijkse verzameljaarbeurs met onze verzameling te komen staan om te laten zien wat ze zoal binnen onze stichting archiveren.

Met toch wel enige twijfel om het te doen, ben ik door de organisatie overgehaald om te komen, alles zal na mijn afwezigheid ook goed bewaakt blijven.

Nu, ik heb er geen spijt van, de organisatie was als een warme douche voor ons, er stond vrijdag een mooie grote stand te wachten, compleet met de door mij uitgezochte vitrinekasten, rode pluche, tafels, een zitje om gasten te ontvangen en ze hadden zelfs affiches laten maken voor ons!

Door het ontvangst en de sfeer die er in de hal heerste, kreeg ik er meteen zin in en ben het materiaal gaan uitpakken.

Natuurlijk veel te veel materiaal meegenomen, maar hierdoor genoeg keus om de verzameling te laten zien.

Na ons vertrek hield de security alles in de gaten en toen wij op zaterdagochtend om 8 uur bij onze stand terug kwamen was er zelfs een grote bos bloemen bijgezet namens de organisatie!

Naast ons stonden de sympathieke mensen van de Antiek en Verzamelkrant waar al eens een stukje over onze stichting in heeft gestaan en die na de verhuizing van onze archieven graag nog eens een artikel aan onze stichting willen wijden.

Het werd gezellig druk en de eerste bezoekers kwam de stand bekijken en waren zeer geïnteresseerd en kwamen met de leukste vragen aan.

De dag verliep als een zonnestraal voorbij, vele mensen die onze stand bezochten en zelfs mensen die in de krant en de folder gelezen hadden dat wij er stonden namen programmaboekjes en materiaal voor ons mee.

Er kwam ook een mijnheer de stand in die zijn portemonnee uit zijn zak haalde en de foto van zijn vrouw vergeleek met de foto van de cast van de musical No, No Nanette.

Ik liep op de heer af en vroeg of hij vond dat één van de danseressen op zijn vrouw leek, keek hij glimlachend omhoog, wijzend naar een danseres, dit is mijn vrouw.

Nu dat was ‘toeval’ naast deze foto stond een kostuum die de bewuste danseres en vrouw van deze heer, Tilly van Duykeren, aangehad had in De Snip en Snap revue.

Het danspakje had Tilly jaren eerder aan de stichting geschonken.

De man maakte een foto van het danspakje en liep ermee naar zijn vrouw die in een kraam in de hal verderop stond, en liet de foto zien, ze kon niet geloven dat háár danspakje op deze beurs stond en is naar ons toegekomen waar we een hartelijke begroeting na vele jaren kregen!


Ook kregen we bezoek van een jongeman die met zijn filmcamera een verslag van de beurs maakte en die ik het materiaal in onze stand heb laten zien,dit verslag komt binnen kort op internet te staan. (www.starnewznetworks.com).

Zondag begon een uurtje later, maar door de adrenaline die we zaterdag hadden opgedaan, waren we al vroeg in de hal en stond de catering met koffie en broodjes al voor ons klaar!

Sjaak ging al vroeg op pad om in de verkoophallen nieuw materiaal voor de stichting te scoren, wat op het eind van de dag toch weer mooie resultaten opleverde.

En voor mij kwamen ook de eerste bezoekers de stand bekijken.

Deze dag mocht ik weer vele leuke en fijne reacties en zeer geïnteresseerde mensen ik in onze stand ontvangen!

Lieve vriendin en ambassadrice van onze stichting Tieneke van Haaren, kwam weer niet met lege handen en had van decorontwerper Jan van Hemert enkele mooie ontwerpen meegenomen die we in onze archieven op mogen nemen.

Ook een oud musical/show dansers bezocht onze stand en er kwam een leuk gesprek tot stand, waaruit ik weer informatie haalde voor onze archieven.

Om vijf uur gingen we de spullen weer inpakken en chauffeur Ed, die ons materiaal thuis opgehaald had en weer thuis ging brengen, kwam voorrijden, terug kijkend op dit weekend moet ik eerlijk zeggen dat het een enorm mooi en fijn weekend geweest is, mooie en interessante mensen ontmoet, vele nieuwe contacten gelegd en een grandioze organisatie leren kennen!